MOTNJA PRESNOVE MAŠČOB

Motnja presnove maščob- lipidov se kaže kot povečana količina holesterola in/ ali trigliceridov v krvi.

Oba se nahajata v jetrih, vendar jih v telo vnašamo tudi z določeno hrano. Ker so jetra glavni filter v telesu (prvi filter so ledvice) je potrebno za njih lepo skrbeti. Jetra šibijo razdražljivost, frustracije, jeza, zamere, nepotrpežljivost, nervoza,…zato bodite pozorni, da je teh čustev čim manj v vašem vsakdanu. Jetra se krepi spomladi.

Povišane maščobe v krvi so pomemben dejavnik tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, torej za celoten kardiovaskularni sistem.

Holesterol- je ena od maščob v krvi; je molekula, ki sodeluje pri obnovi in ​​celjenju. Najpogostejši razlogi za povečan holesterol tako kronično vnetje, ki je tako največkrat povezano z življenjskim slogom, preveliko telesno težo, premalo gibanja, stres, napor, pomanjkanje spanja, predelana hrana z veliko sladkorja in malo hranil, kava, alkohol, kajenje…Sami lahko pomagamo tako , da si uredimo življenjski slog in prehranjevalne navade: redni obroki in uravnoteženi obroki, ki temeljijo na hrani bogati s hranili. Izogibajmo se industrijsko predelani hrani, ki vsebuje veliko sladkorjev in trans maščob. Zmanjšamo vnos nasičenih maščob (margarina, okratna hrana, hidrogenirana rastlinska olja) in jih zamenjamo z nenasičenimi (oreščki, semena, avokada, olivno, laneno olje, ribe: sardele, sardele, skuše …). Jejte čim več sadja, sezonske in lokalno pridelane hrane, ogljikovih hidratov z nizkim glikemičnim indeksom: kvinoja, amarant, sladki krompir, divja riž…

Trigliceridi - so tudi tipi maščob v krvi. Povišani trigliceridi so dejavnik tveganja za razvoj metaboličnega sindroma, ki povzročajo težave na srčno-žilnem področju. Glavni povzročitelj povečanja je bogata hrana s sladkorjem ter preprostimi ogljikovimi hidrati. Uživajmo hrano bogato z vlakninami: zelenjava, ovseni kosmiči, sadje, polnozrnate žitarice.

Razlika med njimi je ta, da trigliceridi zmanjšujejo neuporabne kalorije, ki jih telo uporablja za energijo, ki jih potrebuje, medtem ko holesterol pomaga pri gradnji celic in hormonov.

TOREJ, SKUPNI VZROKI ZA POVIŠANJE TRIGLICERIDOV IN HOLESTEROLA SO:

  • uporaba zdravil
  • Prehran z veliko nasičenih maščob
  • Debelost
  • Določene bolezni
  • Kajenje
  • Premalo gibanja
  • Prekomerno uživanje alkohola
  • Genske pred dispozicije

Za pospešeno presnovo maščob, skupaj s trigliceridi in holesterolom svetujemo uživanje prehranskega dodatka STEROL STOP. Ta prispeva k normalni presnovi maščobe, pomaga pri presnovi holesterola in trigliceridov, podpira normalno delovanje srčno-žilnega sistema in deluje antioksidativno.

Zaužije se eno kapsulo zvečer po obroku, s kozarcem vode.

Prepovedano pa ga je jemati med nosečnostjo, dojenjem in v primeru terapije z zdravili za znižanje lipidov.

POVEZAVA NA IZDELKE STEROL STOP