Hranilna vrednost
- 45g ogljikovih hidratov
- 12g proteinov
- Količina: 2 obroka
- Čas priprave: 10 min
- Čas kuhanja: 10 min
Sestavine
- 1 žlica kokosovega olja
- ½ čebule
- 1 strok česna
- Svež ingver
- 1 cimetova palčka
- 1 celi zvezdasti janež
- 1 čajna žlička koriandrovih semen
- 1 žlica tamari omake
- 1 steblo zelene
- 750 ml vode
- 1 kocka zelenjavne jušne osnove
- 50g stročjega fižola
- 100g blitve
- 60g šampinjonov
- 20g svežega koriandra
- Sok 1 limete
- 50g riževih rezancev
- 50g tofuja
Korak 1
V večjo ponev segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano čebulo, česen, narezan ingver, cimetovo palčko, janež in semena koriandra. Vse skupaj na hitro popražite (cca 2 minuti) na srednje visoki temperaturi.
Korak 2
V ponev dodajte 6 žlic vode, tamari omako in pustite ds se kuha kakšno minuto, nato dodajte zeleno.
Korak 3
Zraven zakuhajte še zelenjavno jušno kocko.
Korak 4
Narežite šampinjone, blitvo, svež koriander in stročji fižol.
Korak 5
Ko mešanica v ponvi zavre, ji dodajte stročji fižol, ½ koriander, šampinjone, blitvo. Kuhajte še kakšno minuto, nato dodajte polovico limetinega soka in riževe rezance in dalje kuhajte še 3-4 minute.
Korak 6
Okrasite s trakovi tofuja in preostankom sesekljanega koriandra. Po želji lahko jed še malo začinite, tako da dodate še čili.
Pa dober tek!



