Hranilna vrednost

  • 45g ogljikovih hidratov
  • 12g proteinov
  • Količina: 2 obroka
  • Čas priprave: 10 min
  • Čas kuhanja: 10 min

Sestavine

  • 1 žlica kokosovega olja
  • ½ čebule
  • 1 strok česna
  • Svež ingver
  • 1 cimetova palčka
  • 1 celi zvezdasti janež
  • 1 čajna žlička koriandrovih semen
  • 1 žlica tamari omake
  • 1 steblo zelene
  • 750 ml vode
  • 1 kocka zelenjavne jušne osnove
  • 50g stročjega fižola
  • 100g blitve
  • 60g šampinjonov
  • 20g svežega koriandra
  • Sok 1 limete
  • 50g riževih rezancev
  • 50g tofuja

Korak 1

V večjo ponev segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano čebulo, česen, narezan ingver, cimetovo palčko, janež in semena koriandra. Vse skupaj na hitro popražite (cca 2 minuti) na srednje visoki temperaturi.

Korak 2

V ponev dodajte 6 žlic vode, tamari omako in pustite ds se kuha kakšno minuto, nato dodajte zeleno.

Korak 3

Zraven zakuhajte še zelenjavno jušno kocko.

Korak 4

Narežite šampinjone, blitvo, svež koriander in stročji fižol.

Korak 5

Ko mešanica v ponvi zavre, ji dodajte stročji fižol, ½ koriander, šampinjone, blitvo. Kuhajte še kakšno minuto, nato dodajte polovico limetinega soka in riževe rezance in dalje kuhajte še 3-4 minute.

Korak 6

Okrasite s trakovi tofuja in preostankom sesekljanega koriandra. Po želji lahko jed še malo začinite, tako da dodate še čili.

Pa dober tek!

 

Pustite komentar
Nakupovalna košarica
0
Ni izdelkov v košarici