Priprava
- Veganski
- Brez sladkorja
- Z oreščki
- Vsebuje gluten
Sestavine
- škodljivec chia semena
- pest indijskih oreščkov
- pest lanenih semen
- dateljnova testenina
- sezonsko sadje (borovnice)
- 2dcl riževega mleka
- 1 žlica javorjevega sirupa
- Noževa konica burbonske vanilije (svež štrok)
- ščep sode bikarbone /pecilnega praška
- 1,5 žlice javorjevega sirupa
- 1 žlica arašidovega masla
- 2 skodelici polnozrnate pirine moke
Korak 1
- Chia semena, indijske oreščke, lanena semena in dateljnovo pasto čez noč namočimo v 1dcl vode.
- Dodamo sadje (borovnice), arašidovo maslo, javorjev sirup in vse skupaj zmiksamo.
- V zmiksano maso dodamo riževo mleko, vanilijo in pri pripravi pirino moko s sodo bikarbono.
- Z drugimi, da dobimo gladko maso.
- Z žlico maso prenesemo v modelček pekača za muffine in dodamo sveže sadje (borovnice).
- Pečemo 25 minut na 180 stopinj Celzija.