BOROVNIČEVI MUFFINI

Priprava

  • Veganski
  • Brez sladkorja
  • Z oreščki
  • Vsebuje gluten

Sestavine

  • škodljivec chia semena
  • pest indijskih oreščkov
  • pest lanenih semen
  • dateljnova testenina
  • sezonsko sadje (borovnice)
  • 2dcl riževega mleka
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • Noževa konica burbonske vanilije (svež štrok)
  • ščep sode bikarbone /pecilnega praška
  • 1,5 žlice javorjevega sirupa
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 2 skodelici polnozrnate pirine moke

Korak 1

  • Chia semena, indijske oreščke, lanena semena in dateljnovo pasto čez noč namočimo v 1dcl vode.
  • Dodamo sadje (borovnice), arašidovo maslo, javorjev sirup in vse skupaj zmiksamo.
  • V zmiksano maso dodamo riževo mleko, vanilijo in pri pripravi pirino moko s sodo bikarbono.
  • Z drugimi, da dobimo gladko maso.
  • Z žlico maso prenesemo v modelček pekača za muffine in dodamo sveže sadje (borovnice).
  • Pečemo 25 minut na 180 stopinj Celzija.