Hranilna vrednost

  • 108g ogljikovih hidratov
  • 23g proteinov
  • Količina: 2 obroka
  • Čas priprave: 5 min
  • Čas kuhanja: 15 min

Sestavine

  • 200g BREZ glutena testenine
  • 1 jedilna žlica sončničnega olja
  • 2 stroka česna
  • 4 paradižnike
  • 100ml vode
  • 1 avokado
  • 1 limona
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 100g kozjega sira
  • 1 žlička mlete kumine
  • Sol in poper

Priprava

Česen olupimo in dobro sesekljamo. Paradižnik grobo nasekljamo. Olupite avokado in ga grobo nasekljate.

Korak 1

V ponvi na nizkem ognju segrejemo sončnično olje in 1 minuto dušimo drobno sesekljan česen in mleto kumino.

Korak 2

V ponev dodajte grobo nasekljan paradižnik in zalijte z vodo. Povečajte temperature za 10-15 min, da se ustvari omaka. Nato pustite na šibkem ognju, da se rahlo duši.

Korak 3

V omako naribajte limonino lupino ter stisnite limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Korak 4

Testenine stresemo v vrelo vodo in jo pustimo kuhati 10 min. Dodamo ščepec soli.

Korak 5

V paradižnikovo omako dodamo sesekljan avokado in kuhamo 2 minuti.

Korak 6

Odcedite testenine in jih vlijte v ponev s paradižnikovo omako. Dodamo kozji sir in vse skupaj dobro premešamo.

Korak 7

Na koncu testenine razdelite v dve skledi in pokapajte z olivnim oljem.

Pa dober tek!

 

Pustite komentar
Nakupovalna košarica
0
Ni izdelkov v košarici