Hranilna vrednost
- 108g ogljikovih hidratov
- 23g proteinov
- Količina: 2 obroka
- Čas priprave: 5 min
- Čas kuhanja: 15 min
Sestavine
- 200g BREZ glutena testenine
- 1 jedilna žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 4 paradižnike
- 100ml vode
- 1 avokado
- 1 limona
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 100g kozjega sira
- 1 žlička mlete kumine
- Sol in poper
Priprava
Česen olupimo in dobro sesekljamo. Paradižnik grobo nasekljamo. Olupite avokado in ga grobo nasekljate.
Korak 1
V ponvi na nizkem ognju segrejemo sončnično olje in 1 minuto dušimo drobno sesekljan česen in mleto kumino.
Korak 2
V ponev dodajte grobo nasekljan paradižnik in zalijte z vodo. Povečajte temperature za 10-15 min, da se ustvari omaka. Nato pustite na šibkem ognju, da se rahlo duši.
Korak 3
V omako naribajte limonino lupino ter stisnite limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Korak 4
Testenine stresemo v vrelo vodo in jo pustimo kuhati 10 min. Dodamo ščepec soli.
Korak 5
V paradižnikovo omako dodamo sesekljan avokado in kuhamo 2 minuti.
Korak 6
Odcedite testenine in jih vlijte v ponev s paradižnikovo omako. Dodamo kozji sir in vse skupaj dobro premešamo.
Korak 7
Na koncu testenine razdelite v dve skledi in pokapajte z olivnim oljem.
Pa dober tek!



