Hranilna vrednost
- Količina: 2 obroka
- Čas priprave: 20 min
- Čas kuhanja: 30 min
Sestavine
- 240 g – črnega fižola
- 1 jajčevec
- 2 žlici sončničnega olja
- 3 paradižniki
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 čajna žlica kumine
- 1 čajna žlica kurkume
- 125ml vode
- 1 bučka
- 1 čajna žlica olivnega olja
- 1 limona
- Sol in poper
Priprava
Jajčevec prerežite na dve, enaki polovici. Narežite čebulo, česen in paradižnike, z lupilnikom pa bučko olupite in narežete na tanke trakove. Zraven lahko že prižgete pečico na 180°C.
Korak 1
Najprej z nožem zarežite po obeh polovicah jajčevca, pri čemer morate biti pozorni, da prerežete zgolj vrhnjo plast sočne sredice.
Korak 2
Na pekač položite papir za peko, nato pa nanj postavite obe polovici jajčevca. Jajčevec namažite z 1 žlico sončničnega olja in začinite z malo popra in soli in pustite v segreti pečici, da se peče 40-45 minut, dokler se ne zmehča.
Korak 3
Na ponvi segrejte 1 žlico sončničnega olja in prepražite narezano čebulo in česen.
Korak 4
Ko se čebula in česen zmehčata, jima dodajte še kumino in kurkumo, ter še malo popecite.
Korak 5
Dodajte še sesekljan paradižnik in vodo, ter povečajte temperaturo. Pustimo da vre toliko časa, dokler voda ne izhlapi in dobimo paradižnikovo omako, ki jo še začinimo s soljo in poprom.
Korak 6
Zraven si pripravite še naribano bučko, marinirano z limono, soljo in poprom, ki bo služila kot priloga.
Korak 7
V tem času je jajčevec že pečen, zato ga odstranimo iz pečice in izdolbemo pečeno sredico.
Korak 8
Pečeno sredico jajčevca dodamo v pripravljeno paradižnikovo omako in vse skupaj kuhamo še približno dve minuti.
Korak 9
Pripravljeno omako iz paradižnika in jajčevca z žlico prenesemo v lupino obeh polovic jajčevca in serviramo skupaj z naribano bučko.
Pa dober tek!







