Hranilna vrednost

  • Količina: 2 obroka
  • Čas priprave: 20 min
  • Čas kuhanja: 30 min

Sestavine

  • 240 g – črnega fižola
  • 1 jajčevec
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 3 paradižniki
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlica kumine
  • 1 čajna žlica kurkume
  • 125ml vode
  • 1 bučka
  • 1 čajna žlica olivnega olja
  • 1 limona
  • Sol in poper

Priprava

Jajčevec prerežite na dve, enaki polovici. Narežite čebulo, česen in paradižnike, z lupilnikom pa bučko olupite in narežete na tanke trakove. Zraven lahko že prižgete pečico na 180°C. 

Korak 1

Najprej z nožem zarežite po obeh polovicah jajčevca, pri čemer morate biti pozorni, da prerežete zgolj vrhnjo plast sočne sredice.

Korak 2

Na pekač položite papir za peko, nato pa nanj postavite obe polovici jajčevca. Jajčevec namažite z 1 žlico sončničnega olja in začinite z malo popra in soli in pustite v segreti pečici, da se peče 40-45 minut, dokler se ne zmehča.

Korak 3

Na ponvi segrejte 1 žlico sončničnega olja in prepražite narezano čebulo in česen.

Korak 4

Ko se čebula in česen zmehčata, jima dodajte še kumino in kurkumo, ter še malo popecite.

Korak 5

Dodajte še sesekljan paradižnik in vodo, ter povečajte temperaturo. Pustimo da vre toliko časa, dokler voda ne izhlapi in dobimo paradižnikovo omako, ki jo še začinimo s soljo in poprom.

Korak 6

Zraven si pripravite še naribano bučko, marinirano z limono, soljo in poprom, ki bo služila kot priloga.

Korak 7

V tem času je jajčevec že pečen, zato ga odstranimo iz pečice in izdolbemo pečeno sredico.

Korak 8

Pečeno sredico jajčevca dodamo v pripravljeno paradižnikovo omako in vse skupaj kuhamo še približno dve minuti.

Korak 9

Pripravljeno omako iz paradižnika in jajčevca z žlico prenesemo v lupino obeh polovic jajčevca  in serviramo skupaj z naribano bučko.

Pa dober tek!

 

Pustite komentar
Nakupovalna košarica
0
Ni izdelkov v košarici