Sestavine:
Količina |
Sestavina |
3 dcl |
prosene kaše |
8 dcl |
mleka |
100g |
masla |
4 žlice |
rjavega sladkorja |
4 |
velika jabolka |
½ čajne žličke |
cimeta |
1 strok |
naribane vanilje |
Priprava:
V globoki posodi najprej zavremo mleko in sladkor. Nato dodamo kašo, maslo, naribano vaniljo in ob neprekinjenem mešanju kuhamo še naslednjih 15 minut. Ko je kaša kuhana, posodo odstavimo in počakamo približno 10-15 minut, da se vse skupaj malo ohladi.
V tem času operemo in naribamo jabolka, ter jim dodamo cimet.
Nato skuhano kašo stresemo v namaščen pekač in razporedimo tako, da ne pride več kot cca 2cm visoko. Jabolčno zmes položimo po vrhu kaše in pečemo v pečici okoli 20 minut na 180C.
Jed lahko postrežemo toplo ali hladno.
Leave a comment