Za nakup nad 50,00€ poštnina brezplačna

Hranilna vrednost

  • 55g ogljikovih hidratov
  • 13g proteinov
  • Količina: 2 obroka
  • Čas priprave: 10 min
  • Čas kuhanja: 20 min

Sestavine

  • 240 g – črnega fižola
  • 240 g – črnega fižola
  • 1 jedilna žlica mešanica začimb garam masala
  • 2 sladka krompirja
  • Sol in poper
  • 3 jedilni žlici sončničnega olja
  • 200 g špinače
  • 1 cm ingverja
  • 100 ml vode

Priprava

Sladki krompir dobro operite in razrežite na krhlje (sladki krompir ne lupimo).

Ingver olupimo in dobro sesekljamo.

Pečico segrejemo na 180°C.

Korak 1

Sladki krompir položimo na pladenj s pekim papirjem. Krhlje pokapljamo z sončničnim oljem ter jih začinimo s soljo in poprom. Krompir pečemo 30 min.

Korak 2

Odcedite črni fižol in ga stresite v skledo skupaj z 1 jedilno žlico mešanice začimb garam masala, soljo in poprom.

Korak 3

Črna zrna dobro zdrobite s hrbtom vilic.

Korak 4

Črno mešanico oblikujte v 2 pleskavici ter jo nežno stisnite z rokami.

Korak 5

V ponvi segrejte 1 žlico sončničnega olja in na vsaki strani nežno zapecite pleskavice (po potrebi preoblikujte).

Korak 6

Nato pleskavice položite na obložen pekač in pecite v pečici 10 minut.

Korak 7

V ponvi na šibkem ognju segrejte 1 žlico sončničnega olja in sesekljan ingver dušite 2-3 minute.

Korak 8

200 g špinače dodamo v ponev z ingverjem, nalijemo vodo in povečamo toploto. Špinačo kuhajte 1-2 minute, dokler špinača ne oveni.

Korak 9

Pleskavice iz črne kaše servirajte na postelji iz špinače s čipsom iz sladkega krompirja ob strani.

Pa dober tek!

 

Leave a comment
Shopping Cart
0
No products in the cart.