Hranilna vrednost
- 55g ogljikovih hidratov
- 13g proteinov
- Količina: 2 obroka
- Čas priprave: 10 min
- Čas kuhanja: 20 min
Sestavine
- 240 g – črnega fižola
- 240 g – črnega fižola
- 1 jedilna žlica mešanica začimb garam masala
- 2 sladka krompirja
- Sol in poper
- 3 jedilni žlici sončničnega olja
- 200 g špinače
- 1 cm ingverja
- 100 ml vode
Priprava
Sladki krompir dobro operite in razrežite na krhlje (sladki krompir ne lupimo).
Ingver olupimo in dobro sesekljamo.
Pečico segrejemo na 180°C.
Korak 1
Sladki krompir položimo na pladenj s pekim papirjem. Krhlje pokapljamo z sončničnim oljem ter jih začinimo s soljo in poprom. Krompir pečemo 30 min.
Korak 2
Odcedite črni fižol in ga stresite v skledo skupaj z 1 jedilno žlico mešanice začimb garam masala, soljo in poprom.
Korak 3
Črna zrna dobro zdrobite s hrbtom vilic.
Korak 4
Črno mešanico oblikujte v 2 pleskavici ter jo nežno stisnite z rokami.
Korak 5
V ponvi segrejte 1 žlico sončničnega olja in na vsaki strani nežno zapecite pleskavice (po potrebi preoblikujte).
Korak 6
Nato pleskavice položite na obložen pekač in pecite v pečici 10 minut.
Korak 7
V ponvi na šibkem ognju segrejte 1 žlico sončničnega olja in sesekljan ingver dušite 2-3 minute.
Korak 8
200 g špinače dodamo v ponev z ingverjem, nalijemo vodo in povečamo toploto. Špinačo kuhajte 1-2 minute, dokler špinača ne oveni.
Korak 9
Pleskavice iz črne kaše servirajte na postelji iz špinače s čipsom iz sladkega krompirja ob strani.
Pa dober tek!



