Kuskus s piščancem in bučkami

SESTAVINE (za 4 osebe):

Količina

Sestavina

250g

kuskusa

1L

zelenjavne ali jušne osnove

2 žlici

olivnega olja

400g

piščančjih prsi brez kosti in kože

2

bučki

2 stroka

česna

 

sol in mleti poper

 

limonin sok po okusu

 

nariban sir (npr. parmezan)

 

Postopek:  Najprej operemo in osušimo bučke, nato jih po dolžini prerežemo na pol, in še enkrat na pol, da dobimo četrtine, ki jih narežemo na približno 0,5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežemo na približno centimeter velike kose, česen pa olupimo in drobno sesekljamo.

V kozico vlijemo jušno osnovo in jo segrejemo do vretja. Kuskus stresemo v skledo in ga prelijemo s toliko jušne osnove, da so vsa zrnca pokrita s tekočino. Skledo pokrijemo in pustimo, da kuskus vpije tekočino in se napne.

Piščančje meso popražimo v vroči ponvi, dodamo bučke in na koncu še česen. Začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico, ter vse sestavine med mešanjem pražimo še približno dve minuti.

Ko kuskus nabrekne, ga z vilicami razdrobimo, da se razstavi na posamezna zrna. Dodamo ga v ponev s popraženim piščancem in bučkami. Po okusu še dodatno premešamo in odstavimo.

Kuskus je pripravljen, da ga serviramo na krožnike. Po želji pa ga lahko dopolnimo še z naribanim sirom.

Pa dober tek! ;)